Vijf winnende “Home Movie Day” films online

Op het Amateurfilm Platform zijn vijf winnende Home Movie Day film te bewonderen. De films zijn afkomstig uit de collectie van het EYE Film Institute.

Het betreft de volgende films:

De Bijlmer (Marlio da Silva, jaren 1990)

Een poëtische amateurfilm met experimentele trekjes over het leven in een gallerij flat in de Bijlmer. Winnaar conserveringsprijs Home Movie Day 2009.

Zwaluwen (Piet de Smet, jaren 1970)

Amateurfilm over het grootbrengen van een nestje zwaluwen in de tuin van een doorzonwoning door de huisgenoten van de maker. Winnaar conserveringsprijs Home Movie Day.

Hilversum (Onbekend, jaren 1930)

Korte amateurdocu over het gemeentehuis van Hilversum (1928 -1931)naar ontwerp van stadsarchitect en directeur publieke werken, Willem Marinus Dudok. Winnaar conserveringsprijs Home Movie Day.

Ze komen (Gé Aarts, jaren 1960)

Korte amateurfilm over een man op een motor die een schokkende ontdekking doet langs de kant van de weg. Winnaar conserveringsprijs Home Movie Day.

Bezoek aan Zeeland (V. Paerce Delgado, jaren 1930)

Feestelijkheden in een onbekend stadje in Zeeland met beelden van versierde trekpaarden, een paardenmarkt, ringsteken, ijs eten, boeren uit de omgeving en vrouwen in klederdracht. Vervolgens opnamen van enkele windmolens, hooischelven, boerenkarren en suikerbieten in een herfstig landschap. Winnaar conserveringsprijs Home Movie Day.

Bekijk nu alle ‘Home Movie Day’ films op het Amateurfilm Platform:
http://www.amateurfilmplatform.nl/movies/search/collections/EYE#collections